iDelft maakt het PDOK Loket

iDelft heeft voor het Kadaster binnen een korte periode het PDOK Loket gerealiseerd met behulp van het Drupal Content Management System. Deze website heeft de hoogste 3-sterren waardering gekregen in het kader van web-toegankelijkheid. De website is gecontroleerd door Sogeti en gecertificeerd door de stichting Stichting Drempelvrij. Ook heeft iDelft initieel de hosting en de beveiliging van de website verzorgd door o.a. gebruik te maken van SSL en anti-spam technieken.

PDOK Loket

Het PDOK Loket is een portaal met informatie over Publieke Dienstverlening Op de Kaart: Dit programma biedt een ruime keuze aan digitale geo-informatie van de overheid. Deze informatie kan via het centrale PDOK Loket opgevraagd worden als dataservices en -bestanden. Dit garandeert actuele, betrouwbare en altijd beschikbare digitale geo-informatie. De meeste PDOK services zijn open en voor iedereen - ook bedrijven en particulieren - kosteloos te gebruiken. De overheid wil met open data de innovatie en het gebruik van geo-informatie stimuleren.

In de afgelopen jaren hebben we gebruik gemaakt van open data binnen voor meerdere overheidssites. Het betrof onder andere een Bio-installatie website voor de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland. Ook hebben we een E-participatie portaal gemaakt voor Rijkswaterstaat.

Wilt u ook een effectieve website laten bouwen? Neem dan contact op met ons op.