Webformulieren

Een webformulier is een formulier, dat ingezet kan worden bij onder andere aanvraag-, uitvraag- en adviesprocessen. Webformulieren zijn - in tegenstelling tot papieren formulieren - intelligent doordat foutieve en incomplete gegevens direct gesignaleerd worden. Vaak wordt het webformulier ook direct verwerkt in een bedrijfsproces (workflow) en zijn analyses mogelijk doordat de gegevens worden opgeslagen in een database systeem.

Binnen iDelft hebben we veel ervaring met het maken van dergelijke formulieren en het faciliteren van de onderliggende workflows. Er zijn daarbij diverse mogelijkheden:

  • Webformulieren in een Content Management Systeem (bijvoorbeeld Drupal).
  • Koppeling van formulieren aan adressen of locaties.
  • Het maken van maatwerk formulieren (wizards).
  • Het verifieren van gegevens met behulp van adreslijsten.

In de meeste van onze Drupal implementaties worden formulieren gebruikt: soms eenvoudig (een simpel contact- of suggestieformulier) en soms complex. Het is natuurlijk ook mogelijk om formulieren te koppelen aan een bepaalde gebeurtenis of een bepaalde locatie op de kaart zoals hieronder wordt getoond in een screenshot afkomstig van de Vegetatielegger kaartmodule. Wil je meer informatie over het gebruik van webformulieren? Neem dan contact op met ons op.

 

webformulier screenshot