Bio-installaties in Nederland

RVO wil de bouw en het gebruik van bio-installaties bevorderen en vroeg iDelft om een webportaal te maken. Grote installaties in Nederland, maar ook in Belgiƫ en in Duitsland worden weergegeven. De website toont bio-energie-installaties die elektriciteit leveren of Groen Gas produceren. We hebben de website binnen twee maanden gerealiseerd en we maakten daarbij gebruik van de Rijkshuisstijl.

RVO (vroeger: AgentschapNL) ondersteunt de verspreiding van bio-installaties in Nederland. Een kaart maakt trends inzichtelijk. Verder kan de kaart worden gebruikt om de hoeveelheid geproduceerde duurzame energie per categorie te achterhalen.

Het is mogelijk om met behulp van bepaalde filters het aantal bio-installaties aan te passen en cumulatieve gegevens te tonen. Als de gebruiker klikt op een installatie op de kaart dan verschijnt er een venster met detail-informatie over de aangeklikte installatie.

Op de website wordt gebruik gemaakt van Publieke Dienstverlening Op de Kaart (PDOK) Kaart services, zoals de BRT achtergrondkaart. De bio-installaties zijn gepositioneerd met behulp van de PDOK geocodeerfunctie. Voor deze website is het uiteraard van groot belang dat PDOK kaarten reclamevrij, gratis, actueel en snel zijn.

U wordt vriendelijk verzocht om niet iDelft, maar RVO te benaderen met vragen over bio-installaties.

Screenshot b-i-o