Laatste nieuws

01 augustus 2019
PURA Software-catalogus vernieuwd

PURA-Softwarecatalogus.nl is opgewaardeerd. iDelft heeft het server platform, waar deze software op draait, vernieuwd. Veilige en betrouwbare hosting is zeer belangrijk omdat de website gebruikte applicaties, toepassingen en leveranciers registreert voor de GGD.  

Vorig jaar hebben we delen van Triquanta overgenomen inclusief het GGD account. Alle Triquanta klanten zijn in het afgelopen jaar gemigreerd naar een nieuw platform.

06 mei 2019
Vernieuwing VPS cluster

We hebben in de afgelopen weken ons Virtual Private Server (VPS) cluster vernieuwd inclusief onze monitoring procedures. Op deze servers draait de software die we hosten voor onze iDelft klanten. In de meeste gevallen gaat het om webportalen die we gemaakt hebben in Drupal. We beheren ook nog enkele oudere VPS servers die we overgenomen hebben bij het faillissement van Triquanta. Met de betreffende klanten zijn we reeds het gesprek aangegaan omdat we deze servers op termijn willen uitfaseren.

29 april 2019
WerkenBijPeutz.nl staat online

De website WerkenBijPeutz.nl staat online. Met deze site, speciaal gemaakt voor telefoons en tablets, kan het ingenieursbureau Peutz sollicitanten informeren over de nieuwste vacatures. De website is gemaakt in Drupal 8 en vergt geen licentiekosten.

20 februari 2019
Belangrijke Drupal Security patch

Bij al onze vaste hostingklanten hebben we de Drupal "highly critical" SA-CORE-2019-003 security patch aangebracht. Er is namelijk een fout in Drupal ontdekt waardoor het systeem kwetsbaar is in combinatie met RESTful webservices. Dit is uiteraard slechts relevant voor een deel van de websites, maar we streven er naar om alle websites zo goed mogelijk bij te werken. 

Drupal veiligheid is bij ons in vertrouwde handen.

21 december 2018
Nieuwe VRNHN website staat live

De nieuwe Drupal 8 website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat live: www.vrnhn.nl.

In de afgelopen maanden heeft onze klant hard gewerkt aan nieuwe video's en beeldmateriaal. Het resultaat mag er zijn: Een website met een nieuwe frisse look (ontworpen door Kees-TM Internet) en nadruk op social media uitingen. De website is ook snel doordat we een geavanceerd caching mechanisme hebben aangebracht.

Speciale aandacht is er voor mobele toepassingen en het gebruik van formulieren om zo de werklast van de medewerkers te verminderen. Uiteraard voldoet deze website aan de nieuwe privacyregelgeving (AVG). Met deze website kan VRNHN weer jaren vooruit.

19 oktober 2018
iDelft helpt met migratietraject

Grote klanten hebben vaak (meerdere!) grote websites. iDelft heeft in de afgelopen maanden een ingenieursbureau geholpen om een reeks websites te migreren naar Drupal 8. De websites zijn meertalig en context-gevoeligheid speelt ook een belangrijke rol. Meestal hebben we de volledige regie in handen bij een project, maar in dit geval was juist de adviserende rol cruciaal voor het succes van de migratie.

02 februari 2018
Overname Triquanta Web Solutions

De Rechtbank in Amsterdam heeft op 16 januari jl. Triquanta Web Solutions B.V. failliet verklaard. Aansluitend heeft iDelft delen van het bedrijf overgenomen. Triquanta had altijd een goede reputatie in de markt. Met deze overname versterken we de positie van iDelft als ontwikkelaar van complexe websites op basis van Drupal.

01 mei 2017
iDelft wint internationale NAVO prijs

iDelft was aanwezig op de NITEC 2017 conferentie in Ottawa. De NATO Communication and Information (NCI) Agency zette iDelft BV als enige Nederlandse bedrijf in het zonnetje omdat we de Defence Innovation Challenge gewonnen hebben. Samen met negen andere bedrijven mocht iDelft haar oplossing demonstreren op de NCI Agency Conferentie die samenvalt met de AFCEA TechNet International (NITEC17), 'Sharpening NATO's Technological Edge: Adaptive Partnerships and the Innovative Power of Alliance Industry'. In totaal deden 48 bedrijven mee aan de wedstrijd en waren 10 speerpunt technologiën door NAVO vooraf benoemd.

iDelft heeft een software oplossing voor inkoopprocessen gebouwd op basis van het Drupal platform en combineert dit met container technologie (Docker) voor optimale schaalbaarheid en flexibiliteit. Met dit eProcurement portaal kan NAVO de inkoopprocessen optimaliseren op verschillende platformen en geografische locaties.

De andere winnende bedrijven uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland de UK en de USA richtten zich op onderwerpen als Cyber Security, Secure Voice, Service Management Automation en Long Range Communication en Infrastructure.

NATO zal in de komende jaren een bedrag van ruim 3 miljard uitgeven aan nieuwe technologische projecten en op de NITEC 2017 conferentie was hiervoor speciale aandacht.

31 maart 2017
Kadaster test- en advies project

iDelft heeft vandaag een advies- en testproject voor het Kadaster afgesloten voor het migeren van een portaal naar een ander database platform. Het betrof het www.pdok.nl portaal en de migratie had betrekking op een PostgreSQL database in combinatie met Docker containers.

20 oktober 2016
iDelft partner van Drupal Nederland

iDelft is zilver partner van Drupal Nederland, een stichting die het gebruik van Drupal wil stimuleren.

 

27 juni 2016
Adviestraject Drupal implementatie

iDelft heeft een Drupal website kwaliteitsonderzoek afgerond voor een grote overheidsorganisatie. De resultaten worden gebruikt om verbeteringen in vervolgtrajecten te kunnen vaststellen.

12 februari 2016
iDelft heeft een Drupal 8 website opgeleverd

Hoewel Drupal 8 nog niet helemaal fout-vrij is, zijn we trots op onze eerste commerciële Drupal 8 website: Bestel3D.nl. Met de nieuwste versie van Drupal kunnen toegankelijke (responsive) websites gemaakt worden, die geschikt zijn voor kleine schermen en voldoen aan de laatste webrichtlijnen.

Niet elk webproject is onmiddellijk geschikt voor Drupal 8. We kunnen adviseren over welke versie van Drupal momenteel het beste gebruikt kan worden. Ook kunnen we adviseren over een Standaard Drupal Configuratie, Performance en SEO optimalisatie.

26 januari 2016
Drupal Start Architectuur

iDelft heeft vandaag een eerste concept versie van een architectuurrapport opgeleverd aan een overheidsorganisatie. In het rapport staat het Content Management Systeem Drupal centraal inclusief een concept gelijkend op de Standaard Drupal Configuratie. Tevens is er aandacht voor de Webrichtlijnen.

19 november 2015
Drupal 8 gelanceerd

Drupal 8 is vandaag gelanceerd! Felicitaties aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Met deze compleet nieuwe versie van Drupal 8 is het heel makkelijk om verschillende configuraties te beheren en uit te rollen. Ook zijn er vele nieuwe functionaliteiten.

17 September 2015
Nieuwsbrieven in Drupal

We hebben een opdracht ontvangen om een bestaande Drupal website te voorzien van Nieuwsbrieven (E-mail) functionaliteit. De opdrachtgever is het Kadaster en de werkzaamheden moeten nog dit jaar afgerond zijn op het PDOK platform.

19 juni 2015
iDelft helpt het Kadaster met de Webrichtlijnen

iDelft heeft vandaag een Webrichtlijnen project voor het PDOK loket afgerond in opdracht van het Kadaster. De software is samen met het Kadaster aangepast en gecontroleerd door Centric. Het loket voldoet daarmee weer aan de webrichtlijnen.

27 mei 2015
iDelft levert nieuwe website op

iDelft heeft vandaag een nieuwe website (www.it4hire.nl) opgeleverd aan het zusterbedrijf IT4Hire BV.

De website is responsive wat belangrijk is voor de Google ranking. De lay-out van de site wijzigt bij gebruik op een desktop computer, tablet of mobiele telefoon. De site richt zich op twee doelgroepen: Potentiële opdrachtgevers en opdrachtnemers. De laatste categorie kan de website gebruiken om profielen van kandidaten te doorzoeken. IT professionals kunnen actuele projecten raadplegen. De website is vervaardigd met behulp van Drupal 7.

03 februari 2015
Video Google Earth

iDelft heeft een nieuwe video geplaatst over Google Earth.

In de video wordt 3D gebouw data getoond binnen de gemeente Delft. Klik hier om de video te bekijken en meer te weten te komen over Google Earth en 3D weergave.

26 januari 2015
Nieuwe medewerkers

Twee nieuwe medewerkers voor iDelft BV: Vandaag verwelkomen we Kevin van Houdts en Donny Weijers als nieuwe Open Source Software ontwikkelaars.

08 december 2014
Opdracht voor E-Learning

iDelft ontvangt een opdracht van een internationaal consortium voor een nieuwe E-Learning cursus. De opdracht omvat het ontwerp en de technische implementatie en hosting van een nieuwe Engelstalige cursus inclusief bewerkingen op het gebied van grafische afbeeldingen en video's. De E-Learning cursus moet te gebruiken zijn op traditionele desktop computers, maar ook op tablets. Gebruik wordt gemaakt van het Drupal Content Management Systeem (CMS) aangevuld met specifieke modules.