Laatste nieuws

02 december 2021
Toegankelijkheid websites overheid

Sinds 23 september 2020 zijn overheidsinstellingen verplicht om duidelijkheid te verschaffen over de toegankelijkheid van hun websites. Toegankelijke websites kunnen door iedereen goed gebruikt worden; ook door mensen met bijvoorbeeld een auditieve of visuele beperking.

Als websites niet voldoen aan de Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 AA richtlijnen, dan worden overheidsinstellingen verplicht om een verbeterplan te presenteren. Deze plannen dienen in een centraal register opgeslagen te worden. Het is dus nu mogelijk om per overheidsorganisatie vast te stellen hoe serieus men aan de slag is gegaan met het Tijdelijk Besluit Digitale Toegankelijkheid.

iDelft is in staat om bestaande websites te testen en te verbeteren zodat voldaan wordt aan de WCAG 2.1 AA richtlijnen en om te adviseren over webtoegankelijkheid. Neem contact met ons op om als u hierover met ons van gedachten wilt wisselen.

03 juni 2020
Drupal 9.0 nu beschikbaar

Drupal heeft versie 9.0 beschikbaar gesteld en deze website draait bijvoorbeeld al op versie 9.0. Het is duidelijk dat de software klaar is om gebruikt te worden voor Drupal 8 websites migraties. Dit is om een tweetal redenen erg belangrijk:

In 2022 zal de ondersteuning van Drupal 7 stoppen. Drupal ondersteunt in principe maar één voorafgaande versie (Drupal 8), maar maakt nu een uitzondering omdat de migratie van Drupal 7 naar Drupal 9 zeer ingrijpend is. Klanten, die momenteel een website hebben draaien in Drupal 7, wordt dan ook met klem aangeraden om actie te ondernemen en contact met ons op te nemen voor een analyse.

Voor klanten die een Drupal 8 website hebben draaien, kunnen we ook een analyse uitvoeren: We kijken dan of de migratie van Drupal 8 naar Drupal 9 eenvoudig is. Over het algemeen geldt: Als er niet al te veel complexiteit is, en indien de website gebouwd is door een professionele Drupal ontwikkelaar, dan zal de migratie mogelijk zijn. Websites, die op dit moment draaien op een Drupal versie 8.9, zullen bijna altijd over kunnen gaan, maar er zijn altijd aanpassingen nodig aan de code en de server: Zo is het vaak nodig op de PHP en de Drush versie op te waarderen. Een migratie is dus echt een taak voor specialisten.

Neem contact op met ons kantoor: We kunnen dan direct een advies geven wat de beste strategie is voor uw organisatie.

 

28 februari 2020
Een nieuwe website binnen één dag?

Ja dat is mogelijk! Met het Drupal Content Management Systeem is het mogelijk om supersnel een website in de lucht te brengen. Meertalige teksten, een locatiekaartje, een dynamisch menu, responsiveness: het is allemaal mogelijk en snel te realiseren op basis van reeds beschikbare thema's en dankzij onze betrouwbare hosting oplossingen. Veilig en snel.

Voorbeelden zijn de websites www.Schoolstraat9.nl en www.Schoolstraat25.nl, die op korte termijn gerealiseerd moesten worden: Tussen het aanvragen van de domeinnaam en de live-gang zat telkens maar 6 uur.

Wil je ook snel resultaat? Neem dan contact op en bespreek je wensen met een expert.

23 januari 2020
Vernieuwd Data Portaal

iDelft heeft in de afgelopen maanden meegewerkt aan het vernieuwen van een dataportaal in Drupal 8. Op dit moment zijn we druk bezig om een softwareonderdeel te vervangen waardoor begrippen straks makkelijker toegankelijk worden. Naar verwachting zal het project duren tot medio 2020.

11 november 2019
DelftsAardewerk.nl: Een nieuwe website

De website DelfstAardewerk.nl is door het Kunstmuseum in Den Haag gelanceerd. iDelft heeft de "achterkant" van deze website gemaakt in Drupal 8. Het eerste ontwerp van de website is vervaardigd door het bureau Vruchtvlees.  

Met deze website is het mogelijk om zelf beelden van Delfts Aardewerk op te laden zodat experts het object kunnen analyseren en van commentaar kunnen voorzien. In de komende tijd wordt de website nog verbeterd en uitgebreid.

 

 

01 augustus 2019
PURA Software-catalogus vernieuwd

PURA-Softwarecatalogus.nl is opgewaardeerd. iDelft heeft het server platform, waar deze software op draait, vernieuwd. Veilige en betrouwbare hosting is zeer belangrijk omdat de website gebruikte applicaties, toepassingen en leveranciers registreert voor de GGD.  

Vorig jaar hebben we delen van Triquanta overgenomen inclusief het GGD account. Alle Triquanta klanten zijn in het afgelopen jaar gemigreerd naar een nieuw platform.

06 mei 2019
Vernieuwing VPS cluster

We hebben in de afgelopen weken ons Virtual Private Server (VPS) cluster vernieuwd inclusief onze monitoring procedures. Op deze servers draait de software die we hosten voor onze iDelft klanten. In de meeste gevallen gaat het om webportalen die we gemaakt hebben in Drupal. We beheren ook nog enkele oudere VPS servers die we overgenomen hebben bij het faillissement van Triquanta. Met de betreffende klanten zijn we reeds het gesprek aangegaan omdat we deze servers op termijn willen uitfaseren.

29 april 2019
WerkenBijPeutz.nl staat online

De website WerkenBijPeutz.nl staat online. Met deze site, speciaal gemaakt voor telefoons en tablets, kan het ingenieursbureau Peutz sollicitanten informeren over de nieuwste vacatures. De website is gemaakt in Drupal 8 en vergt geen licentiekosten.

20 februari 2019
Belangrijke Drupal Security patch

Bij al onze vaste hostingklanten hebben we de Drupal "highly critical" SA-CORE-2019-003 security patch aangebracht. Er is namelijk een fout in Drupal ontdekt waardoor het systeem kwetsbaar is in combinatie met RESTful webservices. Dit is uiteraard slechts relevant voor een deel van de websites, maar we streven er naar om alle websites zo goed mogelijk bij te werken. 

Drupal veiligheid is bij ons in vertrouwde handen.

21 december 2018
Nieuwe VRNHN website staat live

De nieuwe Drupal 8 website van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord staat live: www.vrnhn.nl.

In de afgelopen maanden heeft onze klant hard gewerkt aan nieuwe video's en beeldmateriaal. Het resultaat mag er zijn: Een website met een nieuwe frisse look (ontworpen door Kees-TM Internet) en nadruk op social media uitingen. De website is ook snel doordat we een geavanceerd caching mechanisme hebben aangebracht.

Speciale aandacht is er voor mobele toepassingen en het gebruik van formulieren om zo de werklast van de medewerkers te verminderen. Uiteraard voldoet deze website aan de nieuwe privacyregelgeving (AVG). Met deze website kan VRNHN weer jaren vooruit.

19 oktober 2018
iDelft helpt met migratietraject

Grote klanten hebben vaak (meerdere!) grote websites. iDelft heeft in de afgelopen maanden een ingenieursbureau geholpen om een reeks websites te migreren naar Drupal 8. De websites zijn meertalig en context-gevoeligheid speelt ook een belangrijke rol. Meestal hebben we de volledige regie in handen bij een project, maar in dit geval was juist de adviserende rol cruciaal voor het succes van de migratie.

02 februari 2018
Overname Triquanta Web Solutions

De Rechtbank in Amsterdam heeft op 16 januari jl. Triquanta Web Solutions B.V. failliet verklaard. Aansluitend heeft iDelft delen van het bedrijf overgenomen. Triquanta had altijd een goede reputatie in de markt. Met deze overname versterken we de positie van iDelft als ontwikkelaar van complexe websites op basis van Drupal.

01 mei 2017
iDelft wint internationale NAVO prijs

iDelft was aanwezig op de NITEC 2017 conferentie in Ottawa. De NATO Communication and Information (NCI) Agency zette iDelft BV als enige Nederlandse bedrijf in het zonnetje omdat we de Defence Innovation Challenge gewonnen hebben. Samen met negen andere bedrijven mocht iDelft haar oplossing demonstreren op de NCI Agency Conferentie die samenvalt met de AFCEA TechNet International (NITEC17), 'Sharpening NATO's Technological Edge: Adaptive Partnerships and the Innovative Power of Alliance Industry'. In totaal deden 48 bedrijven mee aan de wedstrijd en waren 10 speerpunt technologiën door NAVO vooraf benoemd.

iDelft heeft een software oplossing voor inkoopprocessen gebouwd op basis van het Drupal platform en combineert dit met container technologie (Docker) voor optimale schaalbaarheid en flexibiliteit. Met dit eProcurement portaal kan NAVO de inkoopprocessen optimaliseren op verschillende platformen en geografische locaties.

De andere winnende bedrijven uit Noorwegen, Denemarken, Duitsland de UK en de USA richtten zich op onderwerpen als Cyber Security, Secure Voice, Service Management Automation en Long Range Communication en Infrastructure.

NATO zal in de komende jaren een bedrag van ruim 3 miljard uitgeven aan nieuwe technologische projecten en op de NITEC 2017 conferentie was hiervoor speciale aandacht.

31 maart 2017
Kadaster test- en advies project

iDelft heeft vandaag een advies- en testproject voor het Kadaster afgesloten voor het migeren van een portaal naar een ander database platform. Het betrof het www.pdok.nl portaal en de migratie had betrekking op een PostgreSQL database in combinatie met Docker containers.

20 oktober 2016
iDelft partner van Drupal Nederland

iDelft is zilver partner van Drupal Nederland, een stichting die het gebruik van Drupal wil stimuleren.

 

27 juni 2016
Adviestraject Drupal implementatie

iDelft heeft een Drupal website kwaliteitsonderzoek afgerond voor een grote overheidsorganisatie. De resultaten worden gebruikt om verbeteringen in vervolgtrajecten te kunnen vaststellen.

12 februari 2016
iDelft heeft een Drupal 8 website opgeleverd

Hoewel Drupal 8 nog niet helemaal fout-vrij is, zijn we trots op onze eerste commerciële Drupal 8 website: Bestel3D.nl. Met de nieuwste versie van Drupal kunnen toegankelijke (responsive) websites gemaakt worden, die geschikt zijn voor kleine schermen en voldoen aan de laatste webrichtlijnen.

Niet elk webproject is onmiddellijk geschikt voor Drupal 8. We kunnen adviseren over welke versie van Drupal momenteel het beste gebruikt kan worden. Ook kunnen we adviseren over een Standaard Drupal Configuratie, Performance en SEO optimalisatie.

26 januari 2016
Drupal Start Architectuur

iDelft heeft vandaag een eerste concept versie van een architectuurrapport opgeleverd aan een overheidsorganisatie. In het rapport staat het Content Management Systeem Drupal centraal inclusief een concept gelijkend op de Standaard Drupal Configuratie. Tevens is er aandacht voor de Webrichtlijnen.

19 november 2015
Drupal 8 gelanceerd

Drupal 8 is vandaag gelanceerd! Felicitaties aan iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.

Met deze compleet nieuwe versie van Drupal 8 is het heel makkelijk om verschillende configuraties te beheren en uit te rollen. Ook zijn er vele nieuwe functionaliteiten.

17 September 2015
Nieuwsbrieven in Drupal

We hebben een opdracht ontvangen om een bestaande Drupal website te voorzien van Nieuwsbrieven (E-mail) functionaliteit. De opdrachtgever is het Kadaster en de werkzaamheden moeten nog dit jaar afgerond zijn op het PDOK platform.