Drupal 9.0 nu beschikbaar

Drupal 9.0 nu beschikbaar

Drupal heeft versie 9.0 beschikbaar gesteld en deze website draait bijvoorbeeld al op versie 9.0. Het is duidelijk dat de software klaar is om gebruikt te worden voor Drupal 8 websites migraties. Dit is om een tweetal redenen erg belangrijk:

In 2022 zal de ondersteuning van Drupal 7 stoppen. Drupal ondersteunt in principe maar één voorafgaande versie (Drupal 8), maar maakt nu een uitzondering omdat de migratie van Drupal 7 naar Drupal 9 zeer ingrijpend is. Klanten, die momenteel een website hebben draaien in Drupal 7, wordt dan ook met klem aangeraden om actie te ondernemen en contact met ons op te nemen voor een analyse.

Voor klanten die een Drupal 8 website hebben draaien, kunnen we ook een analyse uitvoeren: We kijken dan of de migratie van Drupal 8 naar Drupal 9 eenvoudig is. Over het algemeen geldt: Als er niet al te veel complexiteit is, en indien de website gebouwd is door een professionele Drupal ontwikkelaar, dan zal de migratie mogelijk zijn. Websites, die op dit moment draaien op een Drupal versie 8.9, zullen bijna altijd over kunnen gaan, maar er zijn altijd aanpassingen nodig aan de code en de server: Zo is het vaak nodig op de PHP en de Drush versie op te waarderen. Een migratie is dus echt een taak voor specialisten.

Neem contact op met ons kantoor: We kunnen dan direct een advies geven wat de beste strategie is voor uw organisatie.